Žene koje pate od depresije i anksioznosti bi možda trebalo da preispitaju način ishrane i da smanje unos prerađene hrane, upozorili su stručnjaci sa Univerziteta u Melburnu.
Nova australijska studija zasnovana na desetogodišnjem istraživanju, pokazala je da su poremećaji raspoloženja uobičajeniji među ženama starosti od 20 do 93 godine, koje prvenstveno konzumiraju prerađenu, rafinisanu i premasnu hranu, prenosi Rojters.
Manje masnoća
- Nema magične hrane protiv depresije, ali bi ishrana bogata voćem, povrćem, integralnim žitaricama, manje masnim mlečnim proizvodima i mršavim mesom godila i fizičkom i mentalnom zdravlju, dok bi prerađevine i slatkiše trebalo jesti samo povremeno - izjavio je dr Felis Džak, koji je rukovodio istraživačkim timom.
Istraživanje je obavljeno na 1.046 žena, od...
CELA VEST OVDE
Hrana I Ishrana = Food and Nutrition
Montag, 18. Januar 2010
Abonnieren
Kommentare zum Post (Atom)
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen