NewsKopie: Eurosong: Bregina pesma u ime Srbije

Dienstag, 19. Januar 2010

Eurosong: Bregina pesma u ime Srbije

Srbija će se na ovogodišnjem Eurosongu takmičiti sa pesmom koju će napisati Goran Bregović.

Predstavnik Srbije na Eurosongu pevaće pesmu Gorana Bregovića, potvrđeno je u utorak u Radio-televiziji Srbije.

Predstavnici te medijske kuće saopštili su da će Bregović napraviti tri kompozicije za tri autora, koje će odabrati on i RTS, a gledaoci će SMS glasovima 27. februara odlučiti koja će od te tri pesme (i koji izvođač) predstavljati Srbiju na Eurosongu u Norveškoj.

"Ne postoji recept za pisanje pesme za Eurosong. Već imam par ideja koje polako razrađujem i biće naravno u stilu onoga što ja radim. Tražili ste Bregovića i dobićete ga", samouveren je Brega.

Na pitanje kakve će biti pesme, Goran je kratko rekao - vesele!

"Napravićemo jedan mini kasting na koji ću da pozovem 10 mladih pevača koji mi se dopadaju i kome kompozicije budu najbolje 'ležale' on će i da se bori za odlazak u Norvešku".

Prema novoj metodi biranja predstavnika Srbije , RTS bira kompozitora, koji za više izvođača piše nekoliko pesama, a zatim zajedno sa RTS-om bira jednog od njih. Glasovi publike zatim odlučuju koja pesma ide u Oslo.

Vođa Orkestra za svadbe i sahrane već ima iskustva na Eurosongu iz 2006. godine, kada je Severini radio aranžman za pesmu "Moja štikla" sa kojom se Seve u Atini i nije baš proslavila.

Da li će sada imati više sreće, kladioničari će početi da predviđaju već 7. februara kada će se znati u kojem smo polufinalu, doć će 22. marta biti određen i redosled nastupa.

Najbolja pesma Evrope 2010. biće odabrana 29. maja u mondenskom gradu Baerumu nadomak norveške prestonice.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen